Αιματολογικές εξετάσεις

Οι εργαστηριακές εξετάσεις μας δίνουν τη δυνατότητα να ελέγξουμε τις ζωτικές λειτουργίες του ζώου και να έχουμε μια εικόνα για την γενικότερη υγεία του, χωρίς την ανάγκη πιο επεμβατικών και δαπανηρών διαδικασιών.

Ο προληπτικός έλεγχος της υγείας των μικρών ζώων μέσω αιματολογικών και βιοχημικών εξετάσεων μας παρέχει τις χρήσιμες και απαραίτητες πληροφορίες ώστε να μπορέσουμε να επιβεβαιώσουμε την καλή υγεία του μικρού σας φίλου, να προλάβουμε πιθανές δυσάρεστες καταστάσεις, αλλά και να θεραπεύσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, όπου είναι αναγκαίο. Πολύ σημαντικές είναι επίσης, οι προληπτικές εξετάσειςγια το σκύλο για τα νοσήματα της Λεϊσμανίωσης και της Ερλιχίωσης, τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, που εντοπίζουν τα νοσήματα γρήγορα και κάνουν έτσι τη θεραπεία πιο αποτελεσματική και οι προληπτικες εξετάσεις αίματος για την γάτα για τα νοσήματα του FIV και της Λοιμώδους Λευχαιμίας (FeLV).

Ο αιματολογικός έλεγχος του ζώου είναι επίσης πολύ σημαντικός στα πλαίσια του προεγχειρητικού ελέγχου παρέχοντας μας την απαραίτητη ασφάλεια και σιγουριά πριν τη διενέργεια επεμβάσεων είτε ρουτίνας (π.χ. Στείρωση) είτε πιο εξειδικευμένων.

Η κτηνιατρική κλινική Animed διαθέτει αυτόνομο εργαστήριο για εικοσιτετράωρη υποστήριξη των νοσηλευομένων ζώων και των έκτακτων περιστατικών ενώ συνεργαζόμαστε και με ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο παρέχοντας όλη τη γκάμα διαγνωστικών εξετάσεων.